lørdag 23. juli 2016

Når det koker på syrommet!

Det er når sylysta er absolutt på topp! Og eg har masse tid til å sy.

                                                 16. JULI

I dag har eg fra tolv til fem å sy. Dvs eg skal lage ein enkel middag også, men det går fint med berre to i hus.

I går fekk eg løsna proppen på systoppen, rydda og kasta ut litt ting som ikkje lenger var til næring for meg. Og det fekk eg jammen merke etterpå. Sygleden formelig spruta og det første eg gjorde var å sy ramme på eit teppe som eg sydde i fjor. No skal det inn til quilting. Her ser du det;17. JULI

No syr eg videre på resteblokker. Det skal bli eit teppe på fem ganger seks blokker. Eg har jo sydd mykje i løpet av 17 år og ein del rester er det blitt. Dei sorterer eg i plastbokser fra Biltema. 

Eg har 16 slike bokser, og dei er nok fylt til randen med rester. Nokre firkanter og nokre striper. Så når eg har sydd eit prosjekt og der er noko att går dei opp i desse boksane. Så får eg ein ide om at eg skal sy eit resteteppe, og da finner eg materiale i desse boksane. Eg trur skulle eg brukt opp stoffa her, så ville det ta meg fire eller fem år med jevn sying. Det skal eg ikkje. Dei er som små skatteboksar når eg vil sy restetepper. Og her kan du sjå det siste resteteppet som eg skal sende inn til quilting. Alle stripene har ulike bredder og det er kun sluttblokka som er reinskjert på 10,25 inch. 

Eg er kjempefornøgd. Det at stripene har ulike bredder føler eg gir teppet eit levande utrykk. I dag er det søndag, og denne bloggposten vil bli skrevet over fleire dager. No skal eg opne ein pakke som eg har fått fra Quiltestallen, og der er det nok nokre tepper som skal få på lukkekant. Om 13 dager blir syrommet til gjesterom i to veker, og planen min er å ha ein stabel med quilter som skal få lukkekant sydd til for hand. Så ferdige tepper er ikkje å sjå i næraste framtid, berre nestenferdige :-) 

Eg har også i kveld - denne søndagen i ro og mak - sydd ferdig ei toalettmappe. Slik såg det ut når eg begynte; 
Fronten er klar, og resten er ikkje klart. Vel, det var jo berre å sette igang. Så når eg var ferdig så såg den sånn ut; 


Eg veit ikkje enda kva som skal skje med den. Eg har den i gåvekassen min så får vi sjå. 
Om det blir meir i kveld veit eg ikkje. Men, eg har neste prosjekt på bordet. 
Eg har tatt det fram og kjenner at dette skal vente til i morgon. Det overraskar meg at eg ofte trur at eg ikkje har uferdige prosjekt, men så har dei ein tendens til å formeire seg heilt i det stille. Eg er glad eg er i modus til at eg no gjer ferdig fleire ting. Eg veit at eg har syrommet kun fram til 30 juli. og eg har tenkt å nytte tida supergodt. Her ser du bilde av det eg skal gjere ferdig i morgon. Det er eit superputleri som eg innser eg ikkje kjem til å gjere meir utav, så dette blir små pungar av. Kan hende fire stk? 

18. JULI 

Også her kjem eg til å gå i resteboksane. OG eg har nokre glidelåser eg vil bruke. Så får vi sjå kva morgondagen bringer :-) 
Ja, da er det blitt mandag kveld. Og eg har sydd ferdig ei toalettmappe av desse bitane. Og eg vart kjempefornøgd - her ser du resultatet; 
Eg er jo over snittet glad i grønt og blått og eg er glad for at eg fekk brukt masse av dei fine blå og lime fargane mine. Og her ser du baksida; 


Vel - eg er glad for at dei små bitane som har lagt lenge i ein boks - no er det blitt ei fin toalettmappe. Og eg veit at det som egentlig skulle bli eit stort teppe - vart noko anna. Og det er heilt greit :-) 


Det neste eg skal ta fatt i er eit teppe eg sydde for ei tid tilbake sidan. Eg trur det var hausten 2015. Det var så kjekt å sy teppet eller bildet, men brått så sto eg heilt fast. Stoffa gjorde ikkje slik eg ville, og det vart til at eg gjorde det ferdig sjølv om det hadde grove skavanker. No har eg tatt det fram og eg vil gjere eit forsøk på å reparere skavankane :-) 
Her ser du ein skavank - 

Ja, det er ille. Vel, mykje har endra seg sidan den gangen. Blant anna har eg lært meg å stå løpet ut - når eg har lyst til å gi opp. (kjem nok fleire leksjonar i det faget - kjenner eg livets skule rett) I allefall, no retter eg opp der eg kan. Og her ser du resultatet; 

Igjen - eg er så fornøygd med resultatet. No skal eg ta veggteppet med ned i butikken og i morgon kjem det på veggen. Så deilg - så er det å rydde syrommet så det er klart til ny økt i morgon ettermiddag :-) Tirsdag - velkommen skal du være :-) 

19. JULI 

No er det tirsdag kveld. Store deler av ettermiddagen har eg sydd på Bohemian, her ser du ei ferdig blokk og så kor langt eg er komt på de åtte andre. 


Tenker at med ei bra økt i morgon onsdag 20. juli så skal eg være komt langt. :-) 

21. JULI

I går var det så varmt at eg måtte gi meg å sy på eit tidspunkt. Eg hadde ein pause hos ei venninne, men hos henne var det enda varmere. Så når eg kom heim måtte eg innsjå at sluttspurten fekk eg ta i dag i morgontimane når det ikkje er så varmt. Her ser du glimt av kor fint det var ute i går, det er minst like bra i dag, men i dag står symaskina inne - så går eg ut av og til og les :-) 

Under ser du kor langt eg er komt. Eg mangler rosa stoff og også beige stoff til rammene. No veit eg at eg får ikkje stoffene før etter vi har fått amerikanere på besøk, og de blir i nesten tre veker. Så eg har no pakka det fint vekk, og eg veit akkurat kva som skal skje når dei er reist og stoffa er på plass. 

Ein PRØVELSE

Var det varmen som gjorde det? Var det stoffa? Var det meg? Eg trur det var ein kombinasjon. Det er nokre år sidan eg sydde noko som måtte stemme i spissane og slikt. Den gangen sydde eg Summer Solistice eller noko slikt. Eit stort Bonnie Hunter teppe, der eg sleit veldig med nokre vinklar. Universet prøvde å ROPE til meg - DESIREE - Det er ikkje slike ting du skal sy!!! 
Høyrde eg etter? Nei. 
Vel, her er det også noko spissar som skal stemme, og dei kjem ikkje til å stemme. Eg har innfunne meg med det at slik er det berre. Og eg kan akseptere det. Og eg kjem til å hugse det i fem år fram, og da kjem eg igjen til å sy eit slikt teppe. For deg som er petimeter - du vil ELSKE å sy dette teppet. OG vi er alle ulike - og det er heilt greit. 


Eit par tips kan eg no dele med deg - først, når du skal sy trekanter av to firkanter. Og du ikkje gidder å streke diagonalt med ein merkepenn  eller heramarker, så kan du ha på linjaltape på maskina slik eg har gjort her, da har du noko å styre etter. 

Vidare sidan eg sat ute og sydde, og eg ikkje ville draskast med strykebrettet så brukte eg denne vesle når eg strauk - anbefales varmt! 


Vel - dette blogginnlegget kjem enda til å bli litt lenger. Eg skriv heilt til eg skal sende ut reklame for butikken, og det er ikkje nett enda. 

No tenker eg å kose meg med ein sommerlig løper; 

Her er utgangspunktet; 


Dette er ein utrulig enkel måte å kose seg med lappeteknikk på. Lette løpere og enkle applikasjoner Eg tenker at har du vel ein dag så kjem du i havn med ein fin løper her - enten til deg sjølv eller til ei gåve. Her ser du resultatet;

Enda har eg mange planer om ting eg skal sy - men det har vore godt å få "ut av systemet" ting her har lengta etter å få gjort ei stund. Eg les paralellt ei bok om kjærlighet og at veien til ekte kjærlighet er å være ærlig. Eg ser at når eg syr lappeteknikk så kjem eg ofte i kontakt med dei same problemstillingane som ellers i livet. Syr eg ting for å bli likt? Eller er det ekte søm som kjem innifra? Eg har i mange år hatt motstand mot å sy modeller fordi eg følte det var litt falskt - da sydde eg jo berre for å selge? Vel - eg kan godt forstå no at når ein ser noko lekkert så har ein lyst til å kjøpe stoffpakken til det. Eg kjem nok til å fortsette med så sy det eg sjølv er inspirert til, enten det er gammalt eller nytt. Og eg kjem også til å gjere tilgjengelige stoffpakkar i den grad det er mulighet for det.

Håper du har ein fin dag der du er - og at du får gjort mykje av det du helst har lyst til. Og tør å sei nei og være ærlig - dei som virkelig er glad i deg vil akseptere deg som du er. Også når du setter grenser. Stor klem!!!

Desiree

4 kommentarer:

 1. Så mye fint :)

  Du skriver "sende bort for quilting" - har du tips & anbefaling på personer/firma som gjør dette ?

  Jeg har veldig lyst til å få gjort dette på det teppet jeg syr nå av Kona-stoffene men er usikker på hvor jeg bør henvende meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Eg sender mine som regel til Quiltestallen. Da er det enkel stipplequilting som blir gjort. Anbefaler Anne Toppe Myrdal. Ønsker du spesialquilting må du velge nokon som gjer dette. Berit Johansen Øverås tek i mot slike oppdrag og gjer ein super jobb. :-)

   Slett
 2. Så urolig effektiv og kreativ, og all den tid du bruker på å dele dette vakre med oss :-D Du er en inspirator :-D

  SvarSlett