søndag 13. april 2014

Oppgjerets time!

Ja, no er eg endelig her. Eg har ofte lurt på om dette øyeblikket ville komme. Og eg kan fortelle - det er deilig. Altfor lenge har eg hatt ein følelse av at eg hadde "for mykje" stoff. Og ei stemme i hodet mitt som sa "du bør bruke opp" stoffene dine. Vel, så har eg ei tid sydd store tepper. Så har eg ei tid brukt stoffene til bakstykker. Slike stoffer som er av vesentlig storleik og som difor er praktiske for bakstykker. Vel, det siste teppet, som eg no skal til å quilte. Når eg fann fram stoffene til baksida skjønte eg. Eg har faktisk ikkje for mange stoffer. Og eg tenkte på kundane mine som får ekstrameter når de handler for over 700 kroner. Kor praktisk er ikkje det? Å få ein heil meter som er super til bakside rett i fanget? Ja, det kunne eg tenke meg. For no har eg ikkje noko stoff å ofre lenger til bakstykker. Eg har faktisk akkuratt passe med stoffer. Kan hende litt overflod, men passe slik at eg kan når eg har lyst til det kjøpe stoffer og supplere til de eg har. Det er så kjekt å plukke eit stoff fra de eg har, ta de som passer til og så sjå, aha - eg trur jammen eg skal kjøpe meg seks sju rosa stoffer eg og supplere til samlinga mi. Og vite at når dei kjem i hus, så er eg takknemlig for at eg har eit så godt utvalg blant stoffene mine, nesten så eg kan sjå et hvilket som helst prosjekt og sy det, og komme unna med ei mindre investering. Gleden i å bruke de lekre stoffene eg har i hylla mi, samtidig som eg kan kose meg med nye.

Eg har akkurat passe med stoffer. Og når eg kikker meg rundt, så mangler eg litt av kvart ,og det er ein deilig følelse. Spesielt når eg tenker på alle de lekre stoffene eg har i butikken, og som berre venter på å komme heim til nye venner. :-) Eg legger ved bilder fra syrommet mitt, så du ser kva som er passe mengde for meg :-) Ah, eg har så lyst til å sy mange fine gaver som eg kan nyte å gi bort i løpet av året. Også blir det gaver til jul, og eg skal finne meg ein fin kasse som eg skal samle desse i.

Og de to første gavene er desse;
Er dei ikkje tøffe?
Og her er bildene fra syrommet - du har kan hende sett de før - her er de igjen. Og min persepsjon er no perfekt - eg har akkurat så mange som eg trenger, og eg gleder meg til å supplere med lekre stoffer som vil løfte både de gamle og nye.


Ah, og etter eg har quilta mitt nylige teppe, så blir det å begynne på nye spennande prosjekter. Trur faktisk det blir eit teppet til å ha under juletreet. Eg kjøpte lilla og turkise julekuler i usa, så det blir nok utgangspunktet for teppet :-)

4 kommentarer:

 1. Herleg! Ja, passeleg mengde stoff er ikkje lett å bestemme seg for. Eg bur ein plass der det er umuleg å få kjøpt noko stoff. Derfor må eg ha stort utval. Dersom eg hadde hatt ein stoffbutikk i nærleiken, kunne eg ha venta med å kjøpe. Eg må sjå stoffa før eg kjøper, og derfor blir det ingen nettkjøp på meg. Kos deg i påska!

  SvarSlett
  Svar
  1. Spørs om ikkje du får ta deg turen hit til butikken da, eg har mange deilige stoffer som du skal få kjenne på i timesvis :-)

   Slett
 2. Hi hi, jeg som skulle ha kjøpestopp på stoff i år og har aldri kjøpt så mye stoff noen gang :D .....men det er kjekt med stofflager, tror egentlig man blir mere kreativ av det. Da kan man gå i hyllene sine og sette sammen farger og stoff etter det man finner i hyllen. Kjekke julegaver du har laget og en god ide :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Smiler, kjekt at du koser deg med å spare og kjøpe samtidig :-) Ja, kjekt å ha stoffer i hyllene, så tar man et stoff eller to og så supplerer med litt så blir det de lekreste ting :-)

   Slett