søndag 28. august 2016

Kom eg i mål?

Kjære deg som les dette. No er klokka 1512 og eg begynner å skrive på blogginnlegget 28. august det er altså ein søndag.

I dag har vi jobba fem timer i hagen. Det er sjelden eg gjer det, og det vises godt. Neste helg får vi besøk og dei har berre ein såååå fin hage. Vel, litt måtte vi gjere, og klart, etterpå så er det jo kjekt, og det er alltid kjekt å gjere noko saman med Inge.

Syrommet vart inntatt rundt halv to. No har eg quilta ferdig paraplyteppet mitt, klipt bort trådar og sett på lukkekant. Denne skal syast til for hand neste helg når vi har besøk. Så første mål for veka er i boks. No skal eg til på mål to, så får vi sjå kva klokka blir når eg fortset på innlegget. Her er kosebilda fra paraplyane.
Du ser, eg har frihandsquilta rundt paraplyane, og langs kantane har eg quilta med striper i litt ulike bredder. Ser du at eg har brukt slike kliper? Dei er så fine å ha til å halde lukkekanten på plass til eg skal sy den til. Her kan du finne dei i nettbutikken;KLIPER 
 
Dette er baksida, det bringer sååå gode minner. Nytt og reint på senga, det er eit så deilig barndomsminne. Da hadde mamma masse god energi og det var så deilig å legge seg i reine sengkle. 
Her er restane etter stoffa eg brukte. Canyon stoffa er så fine, og pr i dag har eg litt att i nettbutikken. Berre søk på Canyon i søkefeltet så kjem alle opp. Likte å ha dei her på norgesglasset - da kan eg nyte dei medan eg ikkje syr dei :-) Eg har kombinert dei med Kona Cotton som var perfekte til i fargen. Rein kosenytelsesrus! 
Åh - og her er heile teppet; 
Kjekt å kunne ta bilde av paraplyane meed sol på seg :-) 

Klokka er 1621. Eg er i havn med mål to. Det er regnbuestjernene som langsomt kjem nærmare ferdigstillelse. Eg har no sydd på lukkekanten, og denne skal også om ei veke bli sydd til for hand. Her ser du paletten eg brukte når eg laga lukkekanten, og ellers resten av teppet. Det er nydelig quilta av Anne Toppe Myrdal hos Quiltestallen. Nummeret hennar er; 932 53 233. :-) 


No vil poden ha maskina mi. Og eg skal til på Bohemian. Vel. Det er berre å hoppe i det! 

Vel. Klokka vart 1923. Og det var fleire ganger eg holdt på å gi opp. Prokastinere. Det er for meg når eg held på med noko eg har tenkt å gjere ferdig, og så kjem det opp merkelige grunner for å utsette det eg held på med. Eg er glad eg holdt ut. Og no er Bohemian ferdig. Eg synest eg har prestert bra denne veka, Dei to småprosjekta har eg ikkje begynt, på, men planen er å kose meg med dei i veka som kjem. No har eg to flotte lukkekantar til helga, Bohemian skal eg spørre Anne om ho vil quilte. 

Ei lita ryddeøkt på syrommet no, så blir det ei lita søndagskveldsvakt i butikken. Ein deilig følelse med det som eg har gjort. NEvnte eg det? HEhe. Her er i alle fall Bohemian; 


Og med litt landskap; 

For meg var dette teppet som å fullføre marathon. Og komme sist. Ikkje berre sist, men eg kom når alle hadde gått heim. Men eg fullførte. Med det meiner eg at her var det ein del som skulle stemme. Og dåke veit, noko petimeter er eg langt ifra. Eg er glad eg fullførte. Så fru Prokastinering - ho er no pensjonert, og som dåke veit. Pensjonistar har det med å gå igjen- kjem tilbake som vikarer og slikt. Eg skal gjere kva eg kan for å unngå det. Tusen takk Bohemian for at du gav meg sjangsen til å stå han ut. 

søndag 7. august 2016

På kryss og tværs på livets veg
I vår og sommar har eg fått inn blant andre to svært flotte stoffserier. Eg ville kombinere desse  og når eg var ferdig med det følte eg at det var eit god bilde på livsens veg - alle vi møter som har ulike farger og som gjer livet vårt til det det er. Nokre raude med kjærleik, andre grønne med kunnskap, nokre svarte med sorg og hat og i sum så er dei det som gjer livet vårt. Så er det opp til oss om vi vil samle på gode fine kryss - eller andre tyngre. Dei tunge må vi ha nokre av for å sette pris på dei lette og gode. I alle fall... her er teppehistoria korleis du lager det :-)

Den eine heiter Pepper Cotton. Det vil sei, eg har hatt den i butikken i lengre tid, men i vår fekk eg mildt sagt ein dunge med ferdigskårede pakker. Ein ferdigskjært pakke er ein pakke der stoffa er skore ferdig og klare til bruk.

Du skal få sjå ein slik rull med Pepper Cotton her;

Desse Pepperstoffa er vevd av to trådar og dei kjem i dei nydeligaste fargar.
Så pepper var den eine serien. 

Den andre serien heiter Behind the scenes. Det er jo eit veldig talande navn. Bak scena. Som ein bakgrunn, det vi ikkje ser. Stoffa er i ulike gråtonar og du kan sjå Layer Caken her; 
Ein Layer Cake er ein pakke med 42 stoff som er ca 10 ganger 10 inch, eller 25 ganger 25 inc. Firkantane er altså klare til bruk.
Virker ikkje dei to linkane er eg utseld. I alle fall. Og blir eg no utseld skal eg lage nokre pakker så du kan likevel sy teppet. 

Eg hadde lyst til å kombinere dei to seriane og det gjekk ei stund før eg bestemte meg for kva mønster eg skulle bruke. Eg landa på "korset". Eg veit ikkje kva originalblokka heiter, men her ser du ei skisse av korleis blokka ser ut. Steg 1. da har du ein slik firkant som måler 10 ganger 10 inch. Så skjærer du den på skrå først ovenifra og ned, og så på tværs. 
Steg 2. Trekk bitene fra kvarandre. 
Steg 3. Da tar du ei stripe fra Jelly Rollen. Så syr du den slik at du har ein bit på kvar side av firkantdelene. Reinskjær slik at du når du legger de i del 4. at du har tre biter som henger sammen oppe og tre nede. Og så tar du stripa og legger fra høgre til venstre og syr sammen. 

Eg håper dette er forståelig. Her ser du dei to pakkene eg har brukt når eg sydde mitt teppe; 

Og her ser du teppet; Heilt tilfeldig sydd ihop. Eg reinskar blokkene før eg sydde dei sammen. 


Kva seier du? Lyst til å sy eit slikt teppe? 
Det er så lett - kombiner ein Layer Cake og ein Jelly Roll - og vips så har du eit lekkert teppe. Og mitt teppe er quilta hos Quiltestallen i Bergen. Anne Toppe Myrdal.