lørdag 23. april 2016

Mosefjerning og 17.mai løpere

I dag vakna eg først til blå himmel og hodepine. Så langt var halvparten eg hadde planlagt i boks. Hodepinen forstår du sikkert var ikkje planlagt. Så lista mi vart lagt betraktelig ned for kva som skulle skje i løpet av dagen. Så var eg så heldig at ein kunde sendte meg ei melding om eit stoff ho lurte på - og sidan eg veit ho er healer så spurte eg om ho kunne sende meg litt healing. Ho kunne gi meg ein liten dose, og det gikk ikkje lenge før eg følte meg bedre. Det skal seiast at eg vakna i natt 0400 av at fullmånen (nesten full) skein på meg og det var da eg merka hodepinen først.

So far so good :-) Hodepine har eg sjelden. Eg får den som regel når eg har hatt strikk i håret. Så no gjeld det å hugse å ikkje ta strikk i håret.

Har du nokon gong følt at du har uendelig mykje å gjere? At lista med ting du skal gjere er så lang at du blir matt av tanken? Eg har hatt det litt slik i det siste. Det er så mykje eg vil, og så ser eg ikkje heilt korleis eg skal komme i havn. No har eg vore så heldig at eg har vakna utkvilt 0545 dei siste vekene, og det er klart, det hjelper på. Mykje på. Men så i går når eg høyrde på ein av guruane mine, Ester Hicks, så kom eg på noko eg har lært av henne for lenge sidan. Ho nevnte det att i går, og eg måtte slå meg for panna, at eg ikkje har praktisert det meir, er det mulig?

Eg fortel litt om det i denne videoen;Klikk på denne teksten så kjem du til videoen :-)


Altså - eg skal sy ein 17. mai løper til gangen, og den skal måle ca 33 ganger 75 cm. Her ser du utgangspunktet;
Eg har lyst til å ha eit utvalg i stoffene eg skal sy av. Eg treng eigentlig berre 20 bitar til denne, men eg skjær tre biter av kvart stoff;
Eg legg rett og slett stoffa slik, så det er eit lag av kvart stoff.

Så reinskjer eg ca 1 cm. Eg kutter altså fra kortenden på stoffet og de er 30-centimeter breie. Så kutter eg etter anvisninga i mønsteret. Det får du forresten kjøpt her;

Ofte har stoffene lekre jarekanter, da kutter eg av 3 cm og legg det i skatteboksen. Ein dag skal eg sy noko lekkert av desse.

No har eg kutta, og eg har rikelig til å begynne å legge firkantene utover. Når eg har lagt dei utover så syr eg de sammen slik som du ser på bildet.
Så syr eg på rammer og da er eg klar til å kutte ut twisterene. Det er viktig å ha ein god bitteliten linjal, slik du ser her. Den er 18 mm. Eg har i butikken i fleire ulike merker.
No er det tid for å skjere ut twisterene. For enkelhets skuld så har eg her kutta først ut ein.

Så har eg kutta ut tre og du ser korleis du skal legge dei.

Her er alle kutta ut. Legg merke til korleis dei to blå spesielt (dette er den andre sida) ikkje kjem så godt fram. Det er eit godt eksempel på korleis kontrast er viktig for at du skal få fram twisterane. Vil du lage ein i watercolor, der fargane glir over kvarandre er det klart at kontrast ikkje er så viktig.


No er det å sy dei sammen. Eg valgte så å fylle ut med stoff rundt dei og legge til denne tittekanten før ramma kom på. Tittekant er berre ei stripe på 1,5 inch som er folda i to. Så syr eg den på før ramma.
Under ser du kor duken skal ligge. Sidan lampen og planten skal stå der så valgte eg eit litt utradisjonelt utseende på løparen.

Da er den ferdg. No skjønner du ka eg meiner med utradisjonell. Eg er superfornøyd!!! Litt


Eit lite nærbilde. No kan 17.mai komme! Nesten ( eg har eit par til i magen )

Har du lyst til å kjøpe deg nokre stoffer til 17.mai prosjekter? Sjekk kategorien i nettbutikken som heiter 17.mai - der finn du nokre stoffer som er perfekte.

Ønsker deg ein deilig dag - og veit du? Heile plenen har fått gjennomgå av mosefjerneren, uten at eg var innblanda anna enn å ønske meg det :-)


:-)


tirsdag 12. april 2016

God nok som eg er - heldigvis :-)

God nok som eg er - eller sagt på ein anna måte - dette får være godt nok :-)

Eg har jo eit bilde inni hodet mitt som seier noko om korleis eg ser for meg at til dømes hagen skal være. Den skal være flott og fin - velstelt med blomstrar som blømer i alle slags fargar og gjerne nyslått plen og nymalt det som kan være nymalt. 

Vel - tilbake til virkeligheten. Helst vil eg sy. Sy og sy. Eg vil også sjå fotballkamper og køyre dattera mi på dans eller hente ho fra jobb. Eller eg vil sjå Sherlock Holmes på Netflix. Og her er det at det krasjar det med hagen. Reknestykket går berre ikkje i hop, og eg liker å brife med at "håh - eg gjer då berre det eg har aller mest lyst til". Vel, forr eit surr. 

Korleis kombinere denne draumen min om hagen og virkeligheten? I dag var ein utypiisk vestlandsdag. Blå himmel. Blå himmel - smak på den. Det er ikkje kvar dag. Da skurrar det liksom med innetid ved symaskina. Samtidig har eg mulighet for å komme nærare den draumen om den blomstrande hagen. Vel. Eg vart enig med meg sjølv at i dag skulle eg først være ute til sola gikk ned (om eg hadde lyst til det) og så kunne eg gå inn å gjere litt husarbeid, og så syrommet. Ja, og så skrive eit blogginnlegg om korleis det går an å kombinere ute og innesyslar. 

I går var eg så heldig at eg fekk mannen min med på å lage ei liste over kva ting vi skal gjere i sommar ute i hagen. Eller utanfor huset. Etter lista var klar kunne eg kjenne roen senke seg. Jøss, meir skulle det ikkje til. 

Så i dag når eg skulle være ute til sola gjekk ned - eller til eg hadde fått ein god nok utedose - det viste seg å være berre 1,5 time (utedose) - da hadde eg gjort følgande; 1. klargjort høybeda til planting av blomster - eg hadde gjort litt i går - og slik ser det ut no;
Eg må berre sei - eg er kjempfefornøyd. Ein god følelse å ha vore ute i frisk luft. Skal innrømme at eg vart veldig inspirert etter eg i helga såg hagen til tanta og onkelen min. Når eg no har funne nokre blomar som godt tåler frost så kan eg plante dei. Eg fekk også raka litt i grøfta bak huset og kosta litt på plassen. Her ser du resultatet av det; 
Ser kan hende ikkje så godt - men eg VEIT det ser veldig bra ut. :-) Så gjekk eg inn - rydda kjøkkenet - dro ein bitteliten tur på jobb - og tilbake. Satte på ei maskin med kle og enda er klokka berre 20.08
No er eg på syrommet. Her bliir eg nokre timar. Proppfull av energi etter å ha vore ute i naturens superenergi - og her skal eg gjere følgande; 
Først skal eg rydde litt i restane etter teppet som vart ferdig i helga. Her har eg masse restevatt som skal på rett plass, og også rester etter bakstykket. Flotte striper til resteblokkene mine i Log-Cabin.
Sjølve teppet ser slik ut; 
Og for å slå eit slag for det lekre stoffet eg brukte på baksida; 
Sukk - eg har forelska meg heilt i dette lilla med dei små prikkane.

 Så skal eg; 
Sy ferdig denne vesle UFO-en og den skal oppi gåvekassen min. Når eg var ute i hagen og tenkte på alle dei lekre blomstrane eg vil ha i hagen min - så kom eg på at eg kan spørre naboen om ho vil byte nokre planter i nokre ting eg har sydd. Så vil tida vise korleis den ideen ber frukter. (eller blomster) 
Videre skal eg legge på plass dei fire flotte stoffene som kom heim fra butikken - eg har ein tendens til å vente til siste liten med å sikre meg av lekre stoffer eg har, men her ser du i alle fall to stykker som no er utseld; 
Ah, desse skal bli til nydelige eit eller anna - og fram til da så skal dei få kose seg i hyllene mine. Deler også en ufo eg sydde ferdig for nokre dagar sidan; 
Ein gåvekasse er absolutt å anbefale. Her kan du sjå ein youtube-video eg har laga om denne; Ufoer og ufokasse - gavekasse 

Så kva er poenget? Eg kunne sikkert jobba i hagen til klokka ti i kveld, og enda ville der være masse å gjere. Men, eg kosa meg i eit par timer - og nyter også nokre timar på syrommet. Det får være godt nok om ikkje det er perfekt. Så lenge eg gjer så godt eg kan - og eg har det bra - så kan eg også være eit god medmenneske og det betyr mykje for meg. Ein slags egoistisk tankegang ja - men for å kunne være der for andre må eg først være der for meg sjølv. 

og no? Symaskina neste :-)