tirsdag 24. juni 2014

Koseteppe på Nordkalotten :-)

I ferien skal vi ut på tur og kjøre rundt 5000 kilometer. Ah, det blir så kjekt å sitte time etter time etter time i bilen, og speide ut på den flotte naturen vi har i Nord-Skandinavia. Og eg veit at å ha puter og tepper på ein slik tur er lurt, og det er jo også ein supergod grunn til å sy eit nytt teppe. Å ha med noko ny-sydd på tur bringer lukke. Da har eg kosa meg veldig med førebuinga og drømt om kor kjekt det blir. Så kva har eg sydd? Eit deilig flanellsteppe. Eg har nokre elegante flanellstoff i butikken som har ropt på meg; Desiree! Desiree! Vi skal være med i eit slikt deilig teppe - når har du tenkt å ta oss med heim???! Vel, no har eg gjort det. Her ser du resultatet;
Eg må sei eg er kjempefornøyd. Og no skal eg forklare korleis eg gjorde det. Av kvar 30-centimeter fekk eg 14 biter som målte 15 ganger 15 cm, eller 6 ganger 6 inch. Eg tok ein 30-centimeter av kvar i serien eg har kalla VinterFlanell. Og da vart det totalt 294 firkanter. Eg har brukt 288 i teppet. Eg tok rett og slett og sydde eit kors over to kvadrat som låg range mot range. Veldig lett. Lettare kan det ikkej bli. Nei, eg brukte ikkje noko vatt inni. Da veit eg at teppet vil bli så tungt. Når eg så hadde sydd eit kors sydde eg lappane sammen slik at sårkanten kom ut alle på ei side. Her er eit bilde;
Etterkvart som no teppet blir vaska vil kantane rufse seg sakte men sikker til. Eg gjer det ikkje i forkant, men lar det være som det er. Eg veit det vil bli mykje brukt, og det vil bli finare og finare med tida. Og korleis vasker ein eit slikt teppe? Jo, du syr det inn i eit gammalt dynetrekk. Dette er så ikkje dei små trådane set seg fast i maskina. Så kan du gjerne tørketromle det, da tar du det ut av dynetrekket. Skulle det sitte masse tråder fast rundt på teppet fjerner du desse enkelt med ei taperulle. Så, om du no vil sy eit slikt superenkelt teppe så treng du 20 30-centimeter biter. Da blir teppet 160 ganger 160 cm. Og det gløymde eg, det einaste du treng i tillegg er to trådsneller. Det rekker til heile teppet. Ønsker deg ein deilig dag :-)

mandag 16. juni 2014

Eg går slavisk til verks - heilt til eg kjem på noko anna :-)

No er eg i gang med to tepper. Eg skal sy dei paralellt. Det eine kan eg ikkje fortelle så mykje om. Eg tester ut ein ny linjal, og nye linjaler er jo så kjekke. Eg skal komme tilbake til den når eg veit litt meir. I alle fall så er det slik at eg treng striper på 3,5 og 5,5 inch til den. Og da blir det litt rester når eg har brukt det eg treng til dei blokkene. Desse restane skjer eg i 1,5 inch strimler, og dei blir til eit stort Log Cabin teppe. Eg skal gjere eit djupt dykk i dei lilla og grå stoffene mine. Restekurvene skal til pers og målet er å med god samvittighet kjøpe masse flotte lilla og grå stoffer, både når eg får inn nyheter i butikken, og også når eg skal på ferie i sommer. Det er så deilig å kjøpe stoffer som har plass i hylla når eg kjem heim. Her er glimt fra begynnelsen på Log Cabinteppet. Midtblokkene er 3 ganger 3 inch. Eg skal sy 144 til sammen tenkte eg.

Eg har også endelig slått meg til ro med at eg har berre akkurat nok stoffer, og at å sy for å bruke opp, det er eg ferdig med. og rart med det, når eg har skrudd over på å sy alt eg har lyst til, så blir stoffene mine meir attraktive også. Eg hadde besøk av Sissel Byberg forrige veke, ho gav meg flotte stoffer i jordblå toner. Eg har ein annan linjal også som eg skal teste ut, og tipper på det blir sengeteppe av de blå eg fikk + brune og beige stoffer. :-) Ønsker deg ein deilig dag!