mandag 24. mars 2014

Fargerike

Eg er blitt så begeistra for Zig Zag. Det er eit engelsk uttrykk for sikk sakk. Og når eg skriv dette går det opp for meg at eg syr mykje meir enn kva eg fortel om her. Har du lyst til å sjå alt eg syr, og kikke på dette så er det kjekt om du vil bli venner med meg på Facebook. Du finn meg under Åsta Martine Helena Desiree. Send gjerne ei melding i forkant av forespørselen om kvar du fann meg.

I alle fall. Dette er det andre Zig Zag teppet eg syr. Det første var i serien Road 15 fra Moda. Det ser du her;

Det gjekk ikkje lang tid før dette var i boks, vel, eg trur det var underveis med dette, at eg kjente at dette må eg også sy i regnbuens farger med kvitt. Det var det som var utgangspunktet for inspirasjonen, og det var eit bilde eg fann på Pinterest. Vel, no har eg sydd det i det, om enn ikkje i regnbuens rekkefølge, men eg er kjempefornøyd. Her er resultatet;
Mange krabbetepper er klare til å bli sydd, så syr eg litt anna innimellom. Dette passer kan hende best på veggen på eit barnerom. Ønsker deg ein fin dag :-)

onsdag 5. mars 2014

What does the fox say?

Ja, reveteppet mitt er ferdig. Dette er eit veldig enkelt teppe å sy, mest fordi blokkene blir quilta ferdig underveis. Når eg så har blokkene klare med vatt og bakstykke, syr eg dei sammen slik at sårkanten vender mot rettsida. Og når den vender mot rettsida, og alt er sammensydd, da er det eg klipper med 1 cm mellomrom, nesten heilt inntil sømmen. Så er det å sy det inn i eit dynetrekk. Dette så det ikkje skal tette att vaskemaskina. Og så vasker eg det, og så tørketromler eg det tørt. Eg var så heldig å få låne tørketrommel av ei venninne. Til sist bruker eg ein tape og fjerner alle små trådstumper. Eg er no ellers veldig nøgd med resultatet. Og masse deilig flanell finn du i nettbutikken.