søndag 2. november 2014

Lykkehjulet

Livets lykkehjul. Ja, ofte føler eg det slik at no er det livets lykkehjul og det spinner rundt. Ikkje alle stader det stopper er eg like begeistra for, og andre stader skulle eg ønske varte evig. Men så er det slik, at av og til er ting trist og leit og av og til er ting veldig bra. For meg så er det egentlig slik eg vil ha det. Og eg kan akseptere at de tunge stundene er korte, og de gode lange :-) I livets lykkehjul er det meste opp til meg, og det er eg veldig takknemlig for. På Pinterest fann eg her ein dag eit bilde av ein lekker løper. Det gav meg inspirasjonen til å sjekke ut Dresden linjalen. Eg har jo solgt av den i butikken i alle år, og no i helga har eg altså leika meg med denne for første gang. Her ser du resultatet;
Eg gjorde det veldig enkelt. Eg sydde eit stripesett om gangen, og det viste seg at eg trengte ti stripesett og ti einsfarga. Eg har brukt stoffer i restekorga mi, og er tilfreds med at nesten alle er ulike. For meg ei god påminning om at eg ikkje skal "bruke opp" stoffene mine, men heller være takknemlig for det gode utvalget eg har. Og hugse å supplere med de eg bruker av.
Her ser du linjalen eg har brukt. Det er veldig enkelt. Eg berre brukte den som utgangspunkt, og når eg skulle sy sammen passa eg på at sømrommet var likt det som er prikkelinja på linjalen.
De løse trådene i midten har eg valgt å la være på. De er for meg ei påminning om livets vev, at der er tråder som er meint å skulle krysse kvarandre. Så er det opp til meg kva eg ynskjer å klippe av.
Sett fra navlebeskuelsens perspektiv kan det være lett å gløyme mangfaldet eg har i livet mitt. Men, eg har alltid mulighetar og det er opp til meg. Og fokus, det kan eg velge å være på det positive. Så kan ein sei, ja det er lett for deg når du har det godt. Og da kan eg sei - at kun den som har opplevd smerte - vil til fulle kunne være takknemlig for helbred :-)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar